27 Ekim 2009 Salı

tim burton syndrome

"...Tim Burton’un pek cazip hastalıklı dünyası, bünyeyi baştan çıkarmaya üç yaşında başlıyor..." 
Siz de bu baştan çıkanlardansanız şöyle bir sergi varmış. Gidilip görülmesi icap eder.
Mehmet Selçuk Bilge'nin Tim Burton Syndrome Sergisi Kadıköy Hush Gallery'de 25 Kasım'a kadar görülebilir.
Teşekkürler Erinç.


26 Ekim 2009 Pazartesi

away we go (2009)

Hepinize iyi haftalar. Uzun zamandır "must see" listemde duran Away we go, dün akşam izlenenler listeme terfi etti. Sam Mendes ne yapsa izlenir düşüncemi bir kez daha sağlamlaştırdı bu film. Çok yumuşak, çok tatlı ve minimal bir hikaye... Burt ve Verona 30'larının ortalarına yaklaşan, ayrıcalıklı bir sevgiyle* birbirlerine bağlı bir çift. Verona hamile ama nerede yaşayacakları ve ne yapacakları konusunda kararsızlar. Etraflarındaki onca yerleşik hayata inat doğmamış bebekleriyle, küçük aileleri için en iyisini bulma yolculuğuna çıkıyorlar. İnsanların bireysel olarak kendini bulma hikayelerini çok izlemişizdir, bu seferki arayış bambaşka. Ayrıca Verona karakterinin cool'luğuna hayran olmamak imkansız. Bu kadar güzel olmayıp bu kadar etkileyici bir kadın az görülür.

Sam Mendes filmleri içinde çok farklı ve naif bir yerde duruyor. Bir American Beauty veya Revolutionary Road'un gücüne sahip değil. Ama öyle bir iddiası da yok zaten. Film bittikten sonra ağızdan çıkanlar: Çok tatlı.

* Verona to Burt: No one's in love like us, right? It's so weird.



22 Ekim 2009 Perşembe

yönetmen incileri 14

"I have always preferred the reflection of the life to life itself."

Francois Truffaut

20 Ekim 2009 Salı

the imaginarium of dr. parnassus (2009)

Yönetmen: Terry Gilliam.
Oyuncular: Johnny Depp, Heath Ledger, Colin Farrell, Jude Law, Christopher Plummer.

Başka da söze gerek yok heralde. 

19 Ekim 2009 Pazartesi

"the end" arşivi

Flickr'da bir The End havuzu. Çok sevdim. Bilimum The End'lerden seçmeler burada.




 


 


15 Ekim 2009 Perşembe

(500) days of summer (2009)

This is not a love story, this is a story about love...
Aynen öyle sevgili sinefil. Romantik komedi görünümlü afişine aldırıp sıradan bir film sananlara sesleniyorum, öyle değil. Kronolojisi bozuk, geçişleri çok tatlı, karakterleri içten. Erkek kıza aşık olur, kız ise ondan sadece hoşlanıyordur. Ama aşkın o kör eden yalan dünyası sağolsun erkeğimiz durumu kabullenmekte oldukça zorlanır. Çok da haklıdır bence. Kahrolsun kendine aşık edip kaçan karşı cins! Uyuz bir perşembe akşamı için tavsiyemdir, iyi seyirler.



9 Ekim 2009 Cuma

icon of the decade

2009 da bitiyor. Bu vesileyle Empire dergisi son 10 yılın sinema ikonlarını bulmak için bizi ankete tabi tutmuş. Sizin hayatınızı hangi karakter değiştirdi? Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız 3 film karakteri kim olurdu?

Anket burada

Benim sıralamam:

Joker - Dark Knight


Alexandria - The Fall


O-Ren İshi - Kill Bill Vol.1

8 Ekim 2009 Perşembe

6 Ekim 2009 Salı

Vincent Cassel Exclusive Mesrine Interview

Benim gibi Vincent Cassel (ve fransız aksanlı İngilizce) severler için bir röportaj. Daha önce sinefilim sayfalarında sözü geçen L'instinct de mort filmine özel...



2 Ekim 2009 Cuma

karanlıktakiler (2009)

Çağan Irmak'ın yeni filmi karanlıktakiler bugün vizyona girdi. Korku filmi tadında, çok rahatsız bir anne-oğul ilişkisini anlatan Çağan Irmak bir kez daha korku-gerilim türünü sevdiğini gösteriyor. Baba-oğul ilişkisini mükemmel anlatmıştı bakalım anneyle oğlunda da aynı başarıyı yakalamış mı? Gidip görmek lazım.

Link: Karanlıktakiler (2009)