17 Temmuz 2009 Cuma

l'instinct de mort 1-2 (2008)


Şu an vizyonda olan Public Ennemies'i hala izlemedim fakat iyi bir ganster filmi izlemek isteyen ve Vincent Cassel'e özel ilgisi olan herkese bugünkü tavsiyem "Öldürme İçgüdüsü". Film(ler) fransız devrimci ganster ve banka soyguncusu Jacques Mesrine'in hayatını anlatıyor. 2 bölümden oluşuyor. Uzun ve heyecan verici.
Jacques Mesrine 70'li yıllarda l'ennemi public no.1 yani bir numaralı halk düşmanı adıyla anılıyor. Bu hafta Public Ennemies'e de gideceğim bakalım kim bir numara.
Ne menem bir şeymiş diyenler buradan göz atabilir.

2 yorum:

  1. Jacques Mesrine rolünde Cassel büyüyor büyüyor büyüyor lezzetine doyulmuyor. Özellikle karakterin gençlikten olgunluğa geçişi çok iyi verilmiş. Keşke filmin üçü dördü olsa diyorum. Bakalım Public Enemies'de uzun süredir ilk kez normal bir insan olarak göreceğimiz Johnny Depp neler yapmış? Normal derken de gangster John Dillinger yani.
    Herşey iyi de Christian Bale'in bütün filmlerde karşıma çıkmasından azıcık usandım gibi.

    YanıtlaSil
  2. Açıkcası oyunculuktan çok Mesrine'in hikayesi gerçek ve brutal olması sebebiyle son derece etkileyici. Onun kadar olmasa da suç filmi olarak gerçek hayattan alınmış konularıyla The Stander ve The General'da oldukça iyi filmler. The Stander güney afrikalı bir polis şefinin nasıl banka soyguncusu olduğunu anlatan bir film. Diğeri ise İrlandalı hırsız, halk kahramanı Martin Cahill'in hikayesi.The General daha güzel.Bu arada filmin John Boorman filmi olduğunu da belirtmeliyim.

    Bir soygun nasıl piç oluru da Jean Claude Van Damme Project'te izleyebilirsiniz. Garip bir film. Garip ne de biçim bir değerlendirme ise,bilemedim.

    ps- mesrine'i tüm ısrarlarıma rağmen benimle seyretmeyenleri kınıyorum. ne oldu Spoorloss ile beraber güzel oldu lakin hala bir I heart Huckabees problemimiz mevcut.

    YanıtlaSil