26 Şubat 2010 Cuma

up in the air (2009)


Hayattaki tek amacı 10 milyon mile ulaşıp dünyanın en özel havayolu müşterilerinden 7.si olmak, işi ABD'nin dört bir yanındaki insanları işlerinden kovmak olan Ryan'ın hikayesi biz zamane işkolikleri için ilgi çekici. Film sanki toplumsal bir soruna parmak basar gibi yapıyor ama hemencecik çekiyor parmağını. ABD'deki kriz ve işsizlikten söz ediyorum. Ciddi bir eleştiri veya değişik bir bakış açısı getirmiyor.
Uçuşla ilgili detaylar ve çömez rolündeki Anna Kendrick'in performansı dışında ortalamann üzerine çıkmayan, eğlenceli bir film. Bugün iyi vakit geçirmek, ekrana bakarak biraz hıh hıh diye sırıtmak istiyorsanız tavsiye ederim.
Ama öyle Oscarmış Küreymiş alması hakikaten ihtimal dahilinde değil. Buradan 70 milyona sesleniyorum eğer Up in The Air en iyi film Oscar'ını alırsa bıyık bırakacağım. Buraya yazıyorum.

2 yorum:

  1. bu filmin agizda tat birakan bi sahnesi varsa o da ilk karsilastiklari bar sahnesi kanimca. diyalog sahane. kartlari cektikleri sahneden kartlarini acik oynacaklar hissini alsak da nitekim sonuc oyle olmuyor.

    YanıtlaSil
  2. o akademilere bu kadar guvenme burcuuuu, verirler heykelleri pesi sira, sen de takma biyikla gezmek zorunda kalirsin alimallah!!!!

    YanıtlaSil