1 Mart 2010 Pazartesi

an education (2009)


Nick Hornby ismine karşı yıllar içinde gelişen zaafım bu filmden beklentilerimi yükseltmişti. Açıkçası çok daha iyi bir film beklerken ne dediğini bilmeyen bir hikaye ile karşılaştım. Üstelik harika başlamıştı. Bayılırım "zeki ve farklı kız" tiplemesine... 60'larda sıkıcı ve baskıcı bir İngiltere'de kafası çalışan ve tutkuları olan Jenny, kendisini onun için yaşlı sayılacak bir adamın peşinden bir maceraya atıyor ve olaylar gelişiyor. Ama eğer bu tarz bir hikaye sonunda hiç şaşırtmıyorsa çok sıradan değil mi? Niye izledik ki bu kadar? Hem sevişme sahnesi bile yok! 
50'lerin Amerika'sında kızların çeyiz olsun diye okuduğu bir dönemde bu duruma karşı çıkan, öğrencilerinden birisiyle özel bir ilişki kurup onun evlenmektense okumasını sağlamaya çabalayan feminist öğretmenin hikayesini anlatan Mona Lisa Smile'ı hatırladım izlerken. Bence benzer konuda çekilmiş daha iyi bir film. En azından ne dediği belli.
Falan filan derken yine çok zayıf bir Oscar adayı ile karşı karşıyayız sayın seyirciler. Bu sene neredeyse beni bile Oscar'a aday gösterecekler. Kusura bakma Nick Hornby.

1 yorum:

  1. başlangıcıyla beklentilerimi yükselten ve sonuyla hayal kırıklığımı tavan yaptıran bir film..

    YanıtlaSil